Kook Workshop

Leer koken op niveau

Een keer in de twee weken zal er een kookworkshop worden georganiseerd. Hier kunnen de cliënten maar ook andere mensen aan deelnemen. Tijdens deze kookworkshop word je begeleidt hoe lekkere, maar voornamelijk gezonde maaltijden makkelijk klaar te maken zijn. We inspireren en motiveren u om zelf thuis gezonder te koken.
We nemen hier ook inspiratie mee uit recepten van het voedingscentrum. Zij hebben tal van verschillende recepten ontwikkelt voor vegetariërs, gezonde voeding in het algemeen en met verschillende geloofsovertuigingen . Deze kunnen we uiteraard altijd aanpassen naar je eigen smaak of we kunnen met seizoensproducten aan de slag en hier iets lekkers dan wel gezonds mee maken. De samenstelling van de thuissituatie is hierbij ook echt niet van toepassing want we maken menu’s voor kleine en grote thuissituaties. Je leert een aantal basisbeginselen en technieken in de keuken, waaronder ook wat snijtechnieken. Daarnaast helpen we je ook met het handig inrichten van je koelkast, zodat je zo min mogelijk verleidingen tegenkomt als je dit niet wilt.

Koken is leuk en niet moeilijk

Belangrijk doel van de workshop is vooral dat koken leuk is, en dat het niet altijd moeilijk moet zijn of bijzonder kostbaar om iets gezonds dan wel lekkers op tafel te toveren.
Leer op een laagdrempelige manier hoe je eenvoudig en snel mooie gerechten op tafel kan zetten.